Honningmysli
Lav mysli med honning - over bål eller i ovn.
Kort om honning og mysli
Du kan lave mysli af honning og havregryn. Du kan lave det over bål eller i en ovn. Se nedenfor hvordan. Her er først lidt om honning.
Lidt om honning
Honning er sundt. Og så er det mere sødt end sukker. Hvis du skifter almindeligt sukker ud med honning, så behøver du ikke bruge så meget. 70 gram honning søder lige så meget som 100 gram sukker.
Bierne laver honning af nektar, som de henter i blomsterne. I honning er der frugtsukker og druesukker og vand. Og så er der proteiner, mineraler, vitaminer og naturlige smagsstoffer og farvestoffer.
Honning smager af de blomster den stammer fra.
-
Kløverhonning er mild og lys.
-
Det er honning fra mælkebøtter også.
- Honning fra raps er lys og lidt mere krydret.
- Honning fra kirsebær smager lidt af kirsebær.
-
Honning fra lyng er mørk, krydret og flydende, fordi der er meget frugtsukker i.
Sådan gør du
Du kan lave honningmysli over bål - eller i ovnen. Grundopskriften er den samme:
- Smelt honning og smør i gryden
- Hak mandlerne groft
- Bland havregryn, mandler og frø i skålen
- Hæld honningen op i og bland det hele godt.
I ovn: Bred blandingen ud på bagepapir på en bageplade og rist det ved 160 grader i 10 - 15 minutter. Rør jævnligt, så din mysli bliver sprød på alle sider.
På bålpande: Hæld blandingen på din pande. Varm over sagte ild. Rør rundt og rist forsigtigt din mysli til den er sprød.
Bred myslien ud på bagepapir eller tallerkner. Hæld rosiner o.a. tørret frugt i og bland dem i myslien. Lad det hele køle af.
Spis din honningmysli med mælk eller youghurt. Uhmm.