Brombær-tærte
Let og lækker tærte med mandler og brombær.
Kort om brombærtærte
I august, september og oktober kan du finde brombær i skoven. Brombær bliver modne lidt ad gangen - og derfor har du masser af tid til at bage brombærtærte i løbet af sensommeren.
Sådan gør du
Det er let at lave dejen - som er en mørdej. Du gør bare sådan her:
- Smut og hak mandlerne fint.
-
Bland mandlerne med mel og sukker i en skål.
-
Kom smørret i i små stykker - og findel smørret i melet.
- Kom ægget i og ælt dejen sammen.
- Rul dejen tyndt ud og læg den i en form.
- Prik dejen med en gaffel.
- Læg brombærrene på.
Bag din tærte i cirka 30 minutter ved 200 grader i midten af ovnen. Kig til den ind imellem. Hvis den er ved at blive for mørk, så læg et stykke bagepapir over den. Tærten skal være gyldenbrun.
Mon det kan lade sig gøre at bage små brombærtærter over glødebål i staniol? Prøv.
Brombærtærte smager jo ekstra godt med chreme fraiche.
Lækre bær.