Kartoffel med kødfyld

En heldig kartoffel. Se her, hvordan du laver sådan en.
Et fint lille bål. Foto: Malene Bendix.

Kort om kartofler med kødfyld

Kartofler med kødfyld er en hel ret i sig selv.
 

Sådan gør du

Bål
Tænd først et bål, så der er tid til, at det kan brænde ned til gløder.
 
Kartofler
  • Skær en kartoffel over på langs og hul hver halvdel ud med en ske. Lad noget kartoffel sidde - det er en del af retten.
  • Fyld fars og lidt salt i den ene halvdel - og læg de to halvdele sammen.
  • Pak kartoflen ind i sølvpapir, sammen med en lille klat smør.
  • Læg pakken ind i gløderne i bålet.
  • Bag kartoflerne sammen i gløderne i 20 - 30 minutter. Tag en ud og prøv om den er god. Hvis ikke, så pak den sammen og læg den ind igen.
Spis med ske, salt, smør og stor fornøjelse.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.