Snit en ske
Lidt om skeer
Hvis du skal snitte en ske, skal du bruge en gren, der har facon ligesom skeen. Skal du lave en lige ske, skal du bruge en lige gren. Skal skeen være til at øse med, så kan grenen være buet.
Hovedet på skeen får næsten samme tykkelse som grenen. Vil du lave en spiseske skal grenen være omkring 5 cm i diameter. Skal det være en grydeske skal grenen være 10-15 cm i diameter.
Sådan gør du
Flæk
Flæk grenen midt igennem med øksen. Det gør du ved at sætte øksehovedet i marven og slå på det med kæppen.
Tegn og snit
Tegn omridset af skeen set ovenfra på grenen og snit faconen groft til. Du kan evt. bruge øksen til at fjerne træ.
Tegn og snit igen
Tegn omridset af skeen set fra siden på grenen og snit faconen groft til.
Hul ud
Udhul hovedet på skeen med huljernet eller hulkniven. Pas godt på fingrene og husk hele tiden at snitte væk fra dig selv.
Snit og puds
Når du har udhulet hovedet på skeen kan du snitte skeen færdig. Slut af med at pudse med sandpapir.
Olie
Læg skeen i en pose med lidt madolie mindst et døgns tid. Pres luften ud af posen og bind en knude på den.
Tips!
Du kan også lave skeer af større stykke træ som du flækker i lagkagestykker. Se billedet i toppen af artiklen.