Kød i saltdej

Du kan stege kød direkte i gløderne, hvis du pakker det ind i trylledej. Her kan du se hvordan.
Lejrtur med mad over bål. Foto: Malene Bendix.

Lidt om kød i saltdej

Kød der er pakket ind i saltdej beholder saften og smagen i sig. Med den her opskrift kan du lave en rigtig god og saftig steg direkte i gløderne.
 

Sådan gør du

  • Bland salt, mel og vand og ælt det sammen til en fast dej.
  • Hvis du vil have kødet krydret, så skal du lægge krydderurterne uden om kødet.
  • Dejen pakkes om kødet i et 1-2 cm tykt lag.
  • Læg stegen ned i gløderne. Efter ca. 30 minutter skal du vende den. Dejen bliver helt brændt, men det gør ikke noget. Den skal ikke spises.
  • Efter 1 time tager du stegen ud af bålet. Du kan evt. stikke et stegetermometer i stegen for at se om den er færdig.
  • Tag dejen af stegen - så er den klar til at spise.

Du kan servere kødet sammen med kartofler i trylledej, brød bagt i gryde og urtesmør.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.