Violsyltetøj

Du kan lave syltetøj af violer. Se her hvordan.
Foto af lilla martsviol. Foto: Malene Bendix

Lidt om violer

Når foråret kommer er martsviolen en af de første blomster der kigger frem. Dens blomster er mørkeblå, nærmest lilla. Senere i april blomstrer skovviolen også.
 
Hvis du finder et sted med rigtig mange violer, kan du plukke nogle af dem og bruge dem til syltetøj. Husk at lade nogle blive tilbage.
 

Sådan gør du

  • Kom sukker og vand i en tykbundet gryde og kog det til det bliver tykflydende.
  • Skær citronen midt over og dryp lidt citronsaft ned i massen.
  • Kom dine violblomster ned i sukkermassen.
  • Rør godt rundt.
  • Kog violmassen op - og lad den småkoge i en time.
  • Skum dit syltetøj, lad det afkøle og kom det på rene glas, som evt. er skyllet med atamon.
Spis violsyltetøj på nybagte boller.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.