Mirbellesyltetøj

Her kan du finde en opskrift på mirabellesyltetøj, hvor mirabellerne er hele.
Mirabeller på et mirabelletræ.

Kort om mirabeller 

I august måned kan du finde mirabeller i mange haver og levende hegn. De kan være orange, gule eller røde - og tit er der ingen som bruger dem. Det er mærkeligt, for de smager supergodt - og kan både spises lige fra træet - og bruges til saft, syltetøj, marmelade og tærter.
 
Her er en opskrift på mirabelle-syltetøj, hvor mirabellerne bliver ved at være hele. Det smager supergodt på en bolle.
 

Sådan gør du

For ikke at ødelægge mirabellerne, så de splatter ud, skal du sylte dem ved det man kalder afbrudt kogning. Hør her:
  • Først koger du  sukker og vand sammen til en lage.
  • Så skyller du dine mirabeller - og kommer dem op i gryden.
  • Bring det hele i kog - langsomt.
  • Lige når det koger skal du tage gryden af varmen og lade den stå i cirka 10 minutter.
  • Derefter skal du bringe gryden i kog igen på samme måde - og tage den af.
  • Det skal du gøre 3 gange i alt.
Efter sidste opkog skummer du syltetøjet med en ske.
 
Gør dine syltetøjsglas klar ved at skylle dem i kogende vand og atamon.
  • Tag mirabellerne op med en hulske og læg dem forsigtigt i de rene glas.
  • Hæld lidt atamon i hvert glas.
  • Hæld lagen over.
  • Sæt rene låg på dine syltetøjsglas mens de er varme.
Så har du den lækre mirabellesyltetøj. Byd dine venner til eftermiddagste.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.