Appelsinkage over bål
Bag en kage i en appelsin over bål.
Lidt om appelsinkage over bål
I Sverige bager de kage i appelsiner - og over bål. Se her hvordan.
Sådan gør du
Dej
Dejen kan du evt. lave hjemmefra. Se hvad der skal i ovenfor. Bland det tørre i en skål - og rør æg, smør, banan og appelsin sammen i en anden skål. Bland så det hele sammen i én skål.
Bål
Tænd et bål, som er så stort, at der kan blive gode gløder af det.
Appelsiner som forme
- Skær toppen af en appelsin.
- Spis appelsinkødet med en ske.
- Fyld appelsinskallen halvt med dej.
- Sæt toppen på med tandstikker
-
Læg appelsinen i udkanten af bålet i cirka 1/2 time.
-
Kig på, duft til og stik lidt i kagen, for at se om den er bagt.
Når appelsinkagen er bagt, tager du bare låget af - og spiser den med ske.
Ovn
Du kan også bage dejen i ovnen i muffinsforme. Så skal kagerne have 30 minutter ved 180 grader.