Appelsinkage over bål

Bag en kage i en appelsin over bål.
Et fint lille bål. Foto: Malene Bendix.

Lidt om appelsinkage over bål

I Sverige bager de kage i appelsiner - og over bål. Se her hvordan.
 

Sådan gør du

Dej
Dejen kan du evt. lave hjemmefra. Se hvad der skal i ovenfor. Bland det tørre i en skål - og rør æg, smør, banan og appelsin sammen i en anden skål. Bland så det hele sammen i én skål.
 
Bål
Tænd et bål, som er så stort, at der kan blive gode gløder af det.
 
Appelsiner som forme
  • Skær toppen af en appelsin.
  • Spis appelsinkødet med en ske.
  • Fyld appelsinskallen halvt med dej.
  • Sæt toppen på med tandstikker
  • Læg appelsinen i udkanten af bålet i cirka 1/2 time.
  • Kig på, duft til og stik lidt i kagen, for at se om den er bagt.
Når appelsinkagen er bagt, tager du bare låget af - og spiser den med ske.
 
Ovn
Du kan også bage dejen i ovnen i muffinsforme. Så skal kagerne have 30 minutter ved 180 grader.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.