Mælkebøtte-kaffe
Du kan lave kaffe af mælkebøtterødder. Se her hvordan.
Kort om mælkebøtter og kaffe
De fleste voksne hader mælkebøtter. Det er der flere grunde til. Mælkebøtter kan vokse over alt. De spreder deres svævende fnok-frø i alle retninger. Og når de først er spiret, er deres lange, stærke pælerødder ikke er til at få op ad jorden.
Her er en ide, som måske kan få de voksne til at holde mere af mælkebøtter. Rødderne kan nemlig bruges til at lave kaffe af. Se her hvordan du gør.
Sådan gør du
Find en have med mange mælkebøtter. Tilbyd din hjælp - du vil gerne luge mælkebøtter. Træk eller grav mælkebøtterødder op ad jorden og gem dem i en spand.
Når du kommer ind gør du følgende:
- Vask rødderne fri for jord og tør dem ved at brede dem ud på en avis et lunt og tørt sted.
- Skær de tørre rødder i små stykker og rist dem i ovnen ved 150 grader, til de er mørkebrune.
- Stød de tørre rødder til pulver i en morter.
- Gem din mælkebøttekaffe i en dåse.
Mælkebøttekaffe laver du sådan:
- Hæld mælkebøttekaffe i et kaffefilter – cirka 1 teske pr kop og en til kanden.
- Kog vand og hæld det over.
- Inviter de voksne på mælkebøttekaffe.