Piroger med skinke, æg og ramsløg
Piroger er gode at have med på en skovtur.
Lidt om ramsløg
Piroger er gode at have med på en skovtur. I denne opskrift er de fyldt med skinke, æg og ramsløg.
Du skal bruge de friske blade fra ramløg. Ramsløg spirer i slutningen af marts måned. Bladene smager bedst inden planten har afblomstret i juli måned.
Ramsløg er lette at kende på lugten - den minder om hvidløg.
Læs mere om ramsløg i leksikonet.
Sådan gør du
- Varm mælken så den er lunken og rør gæren i.
- Smulder margarinen i melet. Hæld mælk, salt og æg i dejen og ælt den godt.
- Stil dejen til hævning ½-1 time et lunt sted.
- Skinke og æg hakkes fint og blandes med ost, sennep og ramsløg.
- Rul dejen ud til en firkant på ca. 60 x 60 cm.
- Skær cirkler ud af dejen. Brug en skål eller lille tallerken.
- Læg ca. ½ spsk fyld på hver cirkel.
- Fold dejcirklerne på midten og tryk kanten gode sammen.
- Stil pirogerne på en bageplade, pensel dem med æg og lad dem hæve 15 min.
- Bage dem i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader.