Mad på bål. Ret: Pandekager med ramsløg-pesto og tang-chips
Forberedelse
Forberede eleverne og forældre på vejret, og hvad for noget tøj de skal have på.
Man skal have noget grej med: Waders, gryder, køkkenknive, brænde til bål, viskestykker, skærebræt, grydeske, bålpander, øseske, servietter og muligvis tallerkener. olie til chips og pesto, pandekagedej.
Find et passende sted, med toilet og evt. madpakkehus. Opdater gruppen om regler ved kysten... bål, affald, osv.
Sådan gør du
tænd et bål på forhånd, så der ikke går tid med det. (hvis der er masser af tid, kan deltagerne selv gøre det.
Opdel deltagerne i 2 grupper, så et hold samler ramsløg, og det andet samler tang.
Tør tangen og riv det i små ”chipse” lignende stykker, så det er klar til at komme i gryden
Ramsløget skal skæret til, så det kan blandes til pesto.
Når pestoen og chipsene er ved at være klar, kan de første begynde med deres pandekager.
Når pandekagerne er færdige, kan man smøre ramsløg-pesto på og drysse tang-chips hen over.
Bearbejdning
Det er en god ide at evaluere om dagen, både med gruppen man har med, men også med dem man har arbejdet sammen med. Det er vigtigt at få pointeret de ting der er gået knap så godt, så man kan ændre det til næste gang, og holde fast i det der er gået godt.
Forslag til videre arbejde
Man kan altid udvide opgaven, med at sætte garn og ruser og forberede mad med fisk og krabber.