Fladbrød med skovmærke
Se her hvordan du bager fladbrød med skovmærke på en bålpande.
Kort om skovmærke
I april, maj og juni kan du finde den lille skovmærke i løvskove. Den har små hvide blomster og kranse af grønne blade. Skovmærke dufter lidt af vanilje fordi planten indeholder stoffet kumarin. Hvis du tørrer planten, bliver duften stærkere.
Du kan bruge skovmærke som et krydderi i fladbrød bagt over bål. Hvis du vil have fladbrød med en anden smag, kan du skifte skovmærke ud med andre urter, som ramsløg, skovsyre eller løgkarse.
Sådan gør du
Allerførst skal du finde skovmærke. Den vokser i løvskove om foråret. Pluk en håndfuld. Skyl urterne og hak dem med en kniv på et bræt.
Dej:
- Hæld vand i skålen.
- Opløs tørgær i vandet.
- Rør mel, salt, olie og skovmærke ud i vandet.
- Ælt og slå dejen sammen til den er blød.
Sådan bager du:
- Nip små klumper dej af.
- Hiv og form dem til flade, helt tynde brød. Du kan også rulle dem flade med en kagerulle eller en flaske.
- Du kan bage dine skovmærke-fladbrød over bål på en bålpande eller et grydelåg af jern.