Hyldeblomst-eddike

Sådan laver du eddike af hyldeblomster.
Hyldeblomst. Foto: Malene Bendix

Lidt om eddike

Til salat-marinade er det godt med kryddereddike af hyldeblomster.
 

Sådan gør du

Gå i skoven og pluk nogle klaser af hyldeblomster
 
Hyld på flaske
Hjemme ved køkkenbordet stikker du klaser af hyldeblomster ned i en skoldet flasken. Hæld lagereddike over og sæt låg på.
 
Trækker
Lad eddiken trække mindst 4 uger - gerne i en vindueskarm med sol. Hvis du vil have klar eddike skal du si eddiken gennem et kaffefilter. Du kan også vælge at lade blomsterne blive stående i eddiken. Så vil smagen blive stærkere med tiden.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.