Mirabelle-tærte

Lækker lækker lækker.
Store mirabeller. Foto: Malene Bendix.

Kort om mirabeller

Her er en opskrift på mirabelle-tærte. Mirabellerne er modne i august - og du kan også finde dem i juli og september. De kan være orange, gule eller røde - og søde, sure og melede. Gå efter de søde til din tærte.
 
Mirabelletræet er et lille træ, som vokser i haver og levende hegn. Det blomstrer med smukke, hvide blomster om foråret. I gamle dage sagde man, at når mirabellerne blomstrede, så måtte børnene gå uden sokker i skoene.
 

Sådan gør du

Find et mirabelletræ med gode mirabeller og pluk en liter. Skyl mirabellerne.
 
Dej
  • Hæld mel og sukker i en skål.
  • Hak smørret i terninger og ælt dem i melet.
  • Saml dejen med æggeblomme og vand.
 
Rul ud
  • Drys lidt mel på bordet - og rul dejen tyndt ud.
  • Smør en springform - eller læg bagepapir i - og læg dejen ned i formen.
  • Prik dejen med en gaffel
  • Forbag dejen i 10 minutter ved 225 grader på den næstnederste ribbe i ovnen.
Mirabeller
Flæk mirabellerne på langs og tag stenen ud. Du kan let flække en mirabelle, ved at trykke på siden - så går den op af sig selv. Du kan også bruge en kniv.
 
Læg de flækkede mirabeller på tærtebunden med den runde side nedad og saftsiden opad.
Bag tærten 10 - 15 minutter mere.
 
Tag din tærte ud - og nyd den med chreme fraiche eller flødeskum - og resten af de friske mirabeller.

Alle kan bruge ideen her - børn, unge, voksne og gamle. Hvis du er lærer, kan du bruge ideen i skolen, men du må selv tænke den ind i dit fag.