Mirabelle-tærte
Lækker lækker lækker.
Kort om mirabeller
Her er en opskrift på mirabelle-tærte. Mirabellerne er modne i august - og du kan også finde dem i juli og september. De kan være orange, gule eller røde - og søde, sure og melede. Gå efter de søde til din tærte.
Mirabelletræet er et lille træ, som vokser i haver og levende hegn. Det blomstrer med smukke, hvide blomster om foråret. I gamle dage sagde man, at når mirabellerne blomstrede, så måtte børnene gå uden sokker i skoene.
Sådan gør du
Find et mirabelletræ med gode mirabeller og pluk en liter. Skyl mirabellerne.
Dej
- Hæld mel og sukker i en skål.
- Hak smørret i terninger og ælt dem i melet.
- Saml dejen med æggeblomme og vand.
Rul ud
- Drys lidt mel på bordet - og rul dejen tyndt ud.
- Smør en springform - eller læg bagepapir i - og læg dejen ned i formen.
- Prik dejen med en gaffel
- Forbag dejen i 10 minutter ved 225 grader på den næstnederste ribbe i ovnen.
Mirabeller
Flæk mirabellerne på langs og tag stenen ud. Du kan let flække en mirabelle, ved at trykke på siden - så går den op af sig selv. Du kan også bruge en kniv.
Læg de flækkede mirabeller på tærtebunden med den runde side nedad og saftsiden opad.
Bag tærten 10 - 15 minutter mere.
Tag din tærte ud - og nyd den med chreme fraiche eller flødeskum - og resten af de friske mirabeller.