Mirabelle-marmelade
Lidt om mirabelle
Sådan gør du
-
Skyl mirabellerne godt og kom dem i gryden. Du kan eventuelt tage stenene ud af mirabellerne inden du koger dem. Men jeg synes det er lettere at fiske dem op af syltetøjet til sidst.
-
Skræl æblet og fjern kernehuset. Skær det i små stykker og kom det ned til mirabellerne.
-
Tilsæt sukker og kog blandingen indtil æblerne er kogt ud. Det tager ca. 10-15 minutter afhængig af hvilken slags æbler du bruger. Hvis de ikke er kogt ud efter 15 minutter, så tag gryden af. Du kan så eventuelt blende syltetøjet. Husk blot at alle mirabellestenene skal være væk først.
-
Fisk alle mirabellestenene på at gryden med en gaffel eller ske.
-
Hvis du ikke bryder dig om frugtstykker i syltetøjet, kan du blende det.
Nu kan du spise mirabelle-marmelade på franskbrød. Her kan du finde opskrifter på brød bagt i gryde og stenbrød.