Nødder og nøddekage
Her kan du læse om nødder og nøddekager.
Lidt om hasselnødder
Hasselnødder smager bedst når de er helt friske. Hvis du finder brune, modne nødder under en hasselbusk, så tag på en sten, knæk nogle nødder, og spis dem lige med det samme.
Hvis der er mange nødder, kan du samle nogle til senere brug. Nødder kan holde sig rigtig længe – og de er fulde af proteiner, så det er sund kost.
Du kan tørre nødderne ved at hænge dem et luftigt sted i et net - f.eks. en slidt nylonstrømpe. Husk først at fjerne de grønne hylstre (haserne) og sortere dårlige nødder fra.
Du kan bruge hasselnødder i brød, mad – og i kager. Her er en opskrift på nøddekager:
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker godt.
- Vend mel og nødder i.
- Sæt dejen på bagepapir med to teskeer.
- (Kagerne flyder ud, så hold god afstand mellem kagerne).