Pandekager med hasselnødder
Brug hasselnøddemel i pandekagedejen - og bag pandekager over bål.
Kort om hasselnødder
Nøddebusken er et af de første træer, som indvandrede i Danmark efter sidste istid - og dens nødder var en vigtig del af stenaldermenneskenes mad. Hasselnødder er lette at samle, gemme og transportere - og så er de fulde af næring.
Du kan knuse hasselnødder til mel. Her er en opskrift på pandekager med hasselnøddemel.
Sådan gør du
Tænd et bål som er godt at bage pandekager på.
Hvis det er om efteråret, kan du bruge hasselnødder, du selv finder. Knæk dine nødder. Hvis du ikke har en nøddeknækker, kan du bruge en sten. Mal hasselnødderne fint i en persillehakker. Måske skal det køres flere gange igennem.
Pandekagedej:
-
Bland mel, nøddemel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål.
-
Smelt smør i en bålgryde og hæld det op i skålen.
- Rør mælk i.
- Rør æg i.
- Rør melblandingen i lidt efter lidt.
Bag en ordentlig stak pandekagerne over bål på en bålpande.
Hasselnødder på busken. De grønne blade kalder man for haser.