Skovsuppe
Suppe over bål varmer godt i en kold tid.
Kort om skovsuppe
Skovsuppe kan laves på mange forskellige måder. Meningen med den er, at den skal smage godt og give varmen. Her er en grundopskrift - men du er velkommen til at lave den om.
Du kan krydre din suppe med spiselige urter du finder i skoven, som f.eks. skovsyre, skvalderkål, ramsløg, vandmynte o.a. Husk bare, at du skal være sikker på, at de kan spises.
Sådan gør du
Lav et godt glødebål
-
Hak løgene fint og skræl kartoflerne og de andre grønsager og skær dem i små stykker.
-
Sæt gryden på bålet - hvis du ikke har en trefod at hænge den i, kan du stille den ned i gløderne.
-
Hæld lidt olie eller en klat smør i gryden.
-
Hæld løgene ned og steg til de er klare.
-
Hæld grønsagerne ned, og steg dem kort med løg og olie.
-
Hæld krydderurter til, hvis I har fundet nogle.
-
Hæld vand på - så det passer med hvor mange I er.
-
Lad suppen koge 20 minutter.
-
Smag suppen til med suppeterninger og salt og peber.
- Mos evt. nogle af grønsagerne, så suppen bliver jævnet.
Spis eller drik suppen af skåle - og nyd varmen.