Æblesirup
Uhm - du kan lave sirup af æbler.
Lidt om æbler og sirup
Om efteråret er der masser af æbler - og så er det tid at koge æblesirup.
Sådan gør du
Først skal du plukke eller samle lækre friske æbler i en kurv - og så skal du lave dem til æblemost. Det kan du gøre over bål eller på komfur - som du vil det.
Lav selv æblemost
- Skræl og riv æblerne på et rivejern - og læg dem op på viskestykket.
- Pak viskestykket rundt om de revne æbler - og vrid saften ud af æblerne og ned i skålen. Når du har 1 liter æblemost er du klar.
Kog æblesirup
- Hæld 1 liter æblemost op i gryden og bring det i kog.
- Kog det ind, til der er 7,5 dl tilbage.
- Hæld sukker og vaniliekorn og stang i gryden.
- Opløs sukkeret og kog massen i cirka 1/2 time - til saften bliver tyk som sirup.
-
Smag på din æblesirup.
- Hæld din æblesirup på skoldede flasker - og giv flasken en flot mærkat.
Spis æblesirup
Æblesirup smager dejligt på youghurt, pandekager, grød, kager og alt muligt andet. Hvis du opbevarer din æblesirup koldt, kan den vare længe.