Æblegelé
Brug de sure æbler til gelé.
Lidt om æblegele
De sure æbler kan du bruge til æblegele. Det smager fantastisk.
Sådan gør du
Pluk eller saml de sure æbler - og tag dem med hjem.
Vask og skær æbler
Vask dine æbler - og skær det dårlige væk.
Skær dine æbler i både - med skræl og kærnehus og det hele.
Kog æbler
Læg dine æblebåde i en gryde. Hæld vand til æblerne og varm gryden op til det koger. Kog æblerne til de er møre.
Si saft
Sæt sien over en skål - og læg viskestykket op i sien. Hæld æbler og saft i viskestykket - og si saften fra æblerne.
Mål saft
Mål saften op, hæld den tilbage i en ren gryde - og bring gryden i kog. Hæld saften fra en halv citron i gryden. Når æblesaften koger drysser du sukkeret i gryden. Du skal bruge 1 kilo sukker for hver liter æblesaft du har.
Kog gelé
Lad saften simre lige så stille i mellem 1 kvarter og en halv time. På et tidspunkt vil æblesaften skrifte farve fra gul til rød - og saften vil falde tungt fra skeen. Skum din gele - og hæld Atamon i.
Gem gelé
Gem din æblegele på skoldede glas, som er skyllet i Atamon.
Spis gelé
Æblegelé smager mægtigt på et stykke franskbrød, på youghurt eller til en efterårsret.