Sådan laver du fyldte æbler over bål.
Lidt om fyldte æbler
Fyldte æbler er gode som dessert eller til eftermiddagsthe. I denne opskrift kan du se, hvordan du kan lave dem på bålet.
Sådan gør du
Udhul æblerne med en udhulerkniv, kartoffelskræller eller kniv sådan: skær rundt om stilken, så kernerne kommer ud. Du skal ikke skære hele vejen igennem æblet - så løber fyldet ud.
Bland smør, farin, kanel, mandler og rosiner sammen. Fyld det i æblerne.
Æbler med det hele.
Foto: Malene Bendix.
Hæld strandsand i bunden af gryderne i et ca. 1½ cm tykt lag.
Et stykke bagepapir lægges over, så det dækker sandet og går godt op af siden. Vær omhyggelige, så du ikke får sand på æblerne.
Sæt æblerne i ét lag sådan at fyldet ikke flyder ud.
Gryde med æbler.
Gryden sættes direkte på gløderne. Der skal være et godt lag gløder (ca. 5 cm). Et par småpinde lægges evt. rundt om gryden, så der er lidt flammer omkring gryden - men pas på det ikke bliver for varmt.
Bålet vil altid være varmest i den side hvor det fået mest luft. Derfor skal du undervejs dreje gryden. Kig til æblerne jævnligt, så de ikke brænder på.
I gryderne er der æbler til masser af mennesker.
Æblerne er møre efter 15-30 minutter. Spis dem med lidt creme fraiche til.
Tip: Du kan også stille æblerne direkte i gløderne eller bage æblerne på en bålpande.