Æblemos og æblekage
Lidt om æbler og efterår
Kog æblestykkerne med vand og sukker efter denne opskrift:
Sådan gør du
Kog æbler og vand under låg til æblerne er helt kogt ud. Det tager cirka 10 minutter. Rør i æblegrøden til den er jævn. Bland sukker, citronsaft og vanilje i.
Hvis du skal gemme æblegrøden i et glas, så hæld 2 tsk. Atamon i mosen. Hvis I spiser den med det samme, eller fryser den, så er der ikke grund til at bruge konserverings-midler.
Æblekage – eller Bondepige med slør
- Mos af 1 kilo æbler
- 2 dl rasp (eller knuste tvebakker)
- ½ dl sukker
- 50 g smør
- 1 – 2 dl piskefløde
- ribsgelé
Sæt en pande over bålet og smelt smørret. Bland rasp og sukker sammen i en skål og hæld det ned i det smeltede smør. Rist rasp og sukker i smørret til det er gyldent. Tag det af ilden, og rør i det mens det køler af.
Pisk fløden til flødeskum. Hvis du er udendørs kan du ryste fløden til flødeskum i et rent syltetøjsglas med en ren nød eller perle i. Hæld fløde i glasset, så det er halvt fuldt. Læg nødden derned. Ryst til det er skum.