Kandiserede vilde roser
Se her hvordan du laver rosenpynt til kager.
Lidt om kandiserede vilde roser
I juni og juli blomstrer de vilde roser - rynket rose, æblerose og klitrose - og får alting til at dufte af sommer. Du kan fange duften, smelte den ind i sukker og spise den som slik. Se her hvordan du gør det.
Sådan gør du
Kandiser de vilde roser
-
Pisk æggehviden, så den bliver let og luftig.
- Si flormelis og strø det ud på et stykke madpapir.
- Pil blomsterhovederne fra hinanden. Det er kronbladene du skal bruge.
- Dyp hvert kronblad i æggehvide - og vend det derefter i flormelis.
- Læg kronbladet på et stykke bagepapir og stil det til tørring i ovnen - eller et andet varmt og luftigt sted.
- Temperaturen i ovnen må ikke komme over de 50 grader, så vil de kandiserede blomster tabe både duft og smag.
Du kan bruge dine kandiserede vilde roser til kagepynt, til is - eller bare spise dem direkte som slik. Læg dem du ikke spiser i en kagedåse - og læg madpapir imellem lagene.
Kandiserede violer
På samme måde kan du kandisere andre blomster med flotte farver og stærke dufte - f.eks. viol.