Æblegløg
Se her, hvordan du laver æblegløg - og digt selv videre.
Ammenam
Æblegløg er skønt. Og let at lave. Her er en basisopskrift - og så kan du bare digte derudaf.
Sådan gør du
Det er virkelig let:
- Hæld æblemost op i en gryde. Sæt gryden på bålet - eller på et komfur.
- Skræl ingefær - måske på den smarte måde med en teske - og skær den i skiver.
- Tag dine kardemommekapsler - og knus dem med en grydeske, så kornene kan komme ud og give smag.
- Knæk kanelbarken i et par stykker og find stjerneanis frem.
- Og så skal det hele bare i gryden.
- Hvis du har lyst, kan du også komme rosiner og hakkede mandler i. Så bliver det virkelig julet.
- Varm lige så stille op og lad det simre, til din æblegløg smager godt. Og smag evt. til med lidt honning.
Når din æblegløg er klar, så finder du kopperne frem. Og så er det bare at sige glædelig æbleskål.
Kom natur i
Du kan smage æblegløg til med andre krydderier. Måske nogle, du finder ude i naturen. Det kunne fx være spiselige ting, som lidt granskud, vandmynte, skovmærke, skovsyre, æblestykker - ja kom selv på flere ideer.